Loop de New York Mini Marathon!

Dit is een oproep aan doeners met dromen, aan helden op hardloopschoenen. Aan al die vooroplopers, jong én oud. De bekendste marathon ter wereld komt naar Rotterdam. En jij kunt meedoen. Voor jezelf, maar vooral voor een ander.

Zaterdag 12 oktober 2019 haalt het Diabetes Fonds voor de tweede keer de 'Big Apple' naar de Havenstad. Voor één dag toveren we delen van de stad om tot een marathonparcours van Amerikaanse allure. Waarom? Omdat het lopen van de echte New York-marathon voor velen een droom is. Net als de genezing van diabetes. Daar dromen dagelijks 1,2 miljoen mensen in Nederland van.

Schrijf je in voor de New York Mini Marathon!

Routes: 4.2 km, 10.5 km, 21 km en een Kidsrun.

Lees meer Lees minder

zaterdag 12 oktober - 09.00

Bekijk alle

Méér begrip en bekendheid voor diabetes

30-08-2019 | 11:52 Mensen met diabetes staan dagelijks voor grote uitdagingen en hebben nooit een moment rust. Daarom voert het Diabetes Fonds de campagne ‘Dit is diabetes’ rond het beklemmende kader waarin het leven van veel mensen met diabetes zich afspeelt. Diabetes kan namelijk iedereen overkomen. Elke 10 minuten krijgt iemand in Nederland de diagnose. Maatschappelijk thema’s vormen regelmatig een onderdeel van de verhaallijnen in de RTL-serie GTST. Het personage JoJo krijgt de diagnose diabetes type 1. Haar verhaal bevat gebeurtenissen die zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen van echte mensen met diabetes. In de reclameblokken van GTST komen zij aan het woord.  De verhaallijn van JoJo startte afgelopen maandag en is elke avond te zien om 20.00 uur op RTL4. Haar verhaal is onder andere gebaseerd op dat van de 40-jarige Laura, die te zien is tijdens de reclameblokken rondom de uitzending. Of het nu gaat om diabetes type 1, diabetes type 2, MODY, LADA of een andere vorm: mensen met diabetes worden dagelijks geconfronteerd met de gevolgen van hun ziekte. Niet alleen Laura, maar ook Dion, Donja, Evert-Jan, Mary en vele anderen hebben 24/7 te maken met de impact van diabetes op hun leven. Het hele verhaal van Laura en onze andere helden die hun verhaal wilden delen lees je op onze campagnesite www.diabetes.nl. Door mee te doen met de New York Mini Marathon help jij de droom van genezieng voor Laura en iedereen met diabetes een stapje dichterbij te brengen.
Lees meer
Bekijk alle
€ 10

Aleida

Het hebben van diabetes type 1 wordt erg onderschat, niemand heeft in de gaten wat voor een impact het heeft op iemands leven. Dus heel belangrijk om hiervoor geld te doneren! Zet 'm op! Aan: Van diabetes type 1 naar geen! 15-09-2019 | 14:54