Deelnemersinfo

Hier vind je praktische informatie over de New York Mini Marathon. Staat de informatie die je zoekt er niet bij, kijk dan eerst even bij de veelgestelde vragen.  

Als je van hardlopen houdt is de New York Mini Marathon hét event voor jou. Zeker wanneer je meer onderzoek mogelijk wilt maken om te helpen de genezing van diabetes werkelijkheid te maken. Of je nu een beginner of een fanatieke hardloper bent; we beloven je een prachtige dag met onvergetelijke ontmoetingen en ervaringen.

Afstanden

De New York Mini Marathon is een hardloopevenement geschikt voor een breed publiek. Je kunt kiezen tussen 3 afstanden: de authentieke mini-marathon van 4,2 km (ook geschikt voor kinderen), de kwartmarathon afstand van 10,5 km en de halve marathon afstand van 21 km.

Goed om te weten dat het geen wedstrijd is en dat er geen tijdregistratie wordt bijgehouden. Meer over de routes? Kijk dan de routepagina.

Locatie en programma

Het eerste startshot is om 9.30 uur in Het Park achter de Euromast (tegenover Dudok in het Park, adres: Baden Powelllaan 12, 3016 GJ Rotterdam). Het terrein en de inschrijfbalies gaan om 8.15 uur open. Wij verzoeken je om uiterlijk 9.15 uur klaar te staan. Supporters zijn van harte welkom om mee te komen. 

Door de verschillende afstanden komen er de hele ochtend runners over de finish. Om 12.30 maken wijde eindstand bekend. Wij vinden het daarom ook leuk als de lopers dan binnen zijn. Kijk op de programmapagina voor meer informatie.

Bereikbaarheid

Kom je met het OV, stap dan uit bij metrohalte Coolhave (11 minuten lopen  naar de start) of tramhalte Euromast of Kievietslaan (6 minuten lopen).

Kom je met de auto, dan kun je parkeren rondom Het Park op één van de volgende buitenlocaties, namelijk Parkkade, Parkhaven of Parklaan. Of in een parkeergarage op iets meer dan 10 minuten lopen van het terrein, namelijk Q-park Schiecentrale (Schiehavenkade 120), Parkeergarage Erasmusbrug (Gedempte Zalmhaven) of Parkeergarage ParkBee – Zalmhaven ParkBee (Zalmhaven 23).

Inschrijven

Het evenement heeft een maximum aantal deelnemers, dus let op: 'vol is vol'. Om als Runner mee te doen betaal je € 37,50 inschrijfgeld. Bij een inschrijving voor 6 mei 2018 krijg je early-bird-korting en betaal je € 30. Na 23 september geldt een late-runner tarief van € 45.

De New York Mini Marathon is een fondsenwervend evenement en daarom krijg je als deelnemer ook je eigen fondsenwervingspagina. Het ophalen van fondsen is niet verplicht, maar wel heel gewenst. We organiseren het evenement immers om geld op te halen voor onderzoek naar diabetes (het is geen officiele wedstrijd, het parcours is dan ook niet volledig afgezet).

Na je inschrijving krijg je een persoonlijke actiepagina op deze website. Hiermee kun je iedereen in je omgeving via onder andere WhatsApp, e-mail, Facebook, LinkedIn en Twitter oproepen om jouw deelname aan de New York Mini Marathon te steunen met een donatie. Daarnaast voorzien we je regelmatig van handige tips om zoveel mogelijk donaties te verzamelen.

Faciliteiten

Op het start en finish zijn cateringpunten ingericht waar, tegen betaling, eten en drinken verkrijgbaar is. Bij de rustpunten onderweg kun je drinken en kleine versnaperingen verwachten. Zorg ervoor dat je in ieder geval ook voldoende water en snacks of druivensuiker bij je hebt.

Kom vooral in sportkleding naar Het Park. Er zijn geen kleedkamers, douches of lockers op het terrein aanwezig. Wel is er een onbewakte garderobe tent voor deelnemers waar je, op eigen risico, wat spullen kan achterlaten. laat dan ook je waardevolle spullen thuis. Houdt de weervoorspelling goed in de gaten en kleed je op daarop. 

Vragen

Staat de gewenste informatie er niet bij? Kijk dan bij de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.