DiabeeTienus

Oke, Lets go !!

( Gekozen door teamcaptain: 10,5 km )

Team is afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 2.000 (77%)

Sinds begin februari is er bij mij diabetes type 1 (DM1) geconstateerd en moet ik 4 keer per dag insuline spuiten omdat mijn alvleesklier weinig tot geen insuline aanmaakt.

Even snel iets in de stad uit de muur trekken, of even iets lekkers halen in de supermarkt is verleden tijd. Want eerst moet het bloedsuiker gecontroleerd worden, is die goed? Dan mag ik extra insuline bij spuiten in m’n buik en dan mag ik pas gaan eten.
Hetzelfde gaat voor het avondeten en het ontbijt, elke keer voor een grote maaltijd moet er gecontroleerd en geprikt worden.
Zomaar een avondje doorhalen? Lastig, er moet tussen de biertjes / wijntjes door gecontroleerd worden, want alcohol verhoogd tijdelijk de bloedsuiker waarna het vervolgens 24 uur lang gaat dalen. Maar als je bloedsuiker daalt, is het toch eigenlijk goed hoor ik je zeggen? Nou nee, als die onder de 3,5 is heb ik een hypo en moet je extra suikers nemen. Wordt die nog lager, kan ik KO gaan en moet ik asap richting het ziekenhuis gebracht worden (dit is gelukkig nog niet voorgekomen, klopt af op iets van hout).
En hoe gaat dat dan met sporten, Martijn? Als ik weet dat ik na het avondeten ga sporten. Mag ik niet teveel insuline spuiten, want de koolhydraten die in het eten zit moet ik niet wegspuiten, maar die heb ik nodig voor het opgang houden / krijgen van mijn spieren. Dus ik moet zelfs minder spuiten. Tijdens het sporten moet er, je raad het al, gecontroleerd worden of ik wel goed zit.

Verder kan Diabetes oa. hart- en vaatziekten, blindheid en permanente nierschade maar ook dementie en depressie veroorzaken. Afgelopen jaren hebben veel innovatieve doorbraken het leven van mensen met diabetes gelukkig al een stuk draaglijker gemaakt en is er een basis voor genezing!! Maar de eindstreep is nog niet in zicht.
Althans, op 6 oktober wel want dan hoop ik de finish te halen. Dan loop ik, samen met mijn team, de halve marathon; 21km van de Diabeatit-Run in Rotterdam.
Om diabetes te genezen is er natuurlijk geld nodig en daarom zoeken wij sponsoren. Iedere euro is welkom, al is het maar €1,00. Dat zal mij al ontzettend helpen!


Martijn

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 5 06-10-2018 | 08:47
€ 10 06-10-2018 | 07:37
€ 10 05-10-2018 | 18:10
€ 10 05-10-2018 | 17:30
€ 10 05-10-2018 | 14:14