Klaar voor de start?

10-10-2019 | 13:00

Over 2 dagen gaan we van start. Alle deelnemers hebben vanochtend een mail ontvangen met uitgebreide informatie. Hieronder in het kort, voor de zekerheid, de laatste informatie voor de deelnemers.

 

Het start- en finishterrein is in Het Park achter de Euromast (op het grasveld voor bij café Parqiet, Baden Powelllaan 20, 3016 GJ Rotterdam). Vanaf 8.00 zijn de inschrijfbalies en de catering open. Informatie over bereikbaarheid en parkeren vind je op de deelnemersinfo pagina.

Bij aankomst haal je je startbewijs op: deze worden per afstand uitgegeven. We verzoeken je om uiterlijk 15 minuten voor het startschot van jouw afstand je bewijs te hebben opgehaald, je noodgegevens achterop te hebben ingevuld én het aan de voorkant van je shirt te hebben bevestigd. Deelnemers vertrekken gefaseerd per groep van max. 75 runners. De startvakken worden niet ingedeeld:  degene die als eerste klaarstaan vertrekken als eerste.

Bekijk de starttijden

 

Voor wie het aandurft: trek vooral een hardloopoutfit aan met een NY- of Amerikaans tintje! Wij adviseren je in hardloopkleding naar Central Park te komen. Er zijn geen kleedkamers en geen lockers op het terrein aanwezig. Wel is er een garderobetent waar je, op eigen risico, spullen kan achterlaten. De weervoorspellingen zijn nogal wisselend, dus check morgenavond nog even online het weer en pas je outfit erop aan.

T-shirt besteld? Haal het dan ‘s ochtend op bij de informatietent van het Diabetes Fonds. Geen shirt besteld, maar wil je er wel een? Dan kun je er ter plekke eentje kopen voor € 24,95 (zolang de voorraad strekt en alleen pinbetaling mogelijk).

Lees alle deelnemersinformatie

 

Op zaterdag rennen we samen dwars door de stad op een open parcours, langs een DJ, hiphoppers, een marching band en veel meer entertainment! Ook moeten we rekening houden met de drukte van de stad en andere weggebruikers. Let daarom op elkaar en volg altijd de instructies van de organisatie en verkeersregelaars die er voor jouw veiligheid staan.

Bij de rustposten staan vrijwilligers voor je klaar met water, een stukje fruit, een mueslireep of dextro. De routes staan online en zijn ook in Strava gezet: niet alleen leuk, maar ook echt handig om op 12 oktober zo zorgeloos mogelijk te genieten. Let wel: ­de routepijlen op het parcours zijn leidend. Geel 4,2 km, blauw 10.5 km en rood 21 km.

Bekijk de routes

 

Als je de finish hebt gehaald ontvangen we je met luid gejuich, muziek, een bidon water en natuurlijk een welverdiende medaille. Vanaf 12.00 is het tijd om samen met de enige echte George Baker mee te zingen tot het eindbedrag bekend wordt gemaakt.

Dus mochten je vrienden, familie, collega’s je nog willen sponsoren, is het leuk als dat voor 12.00 uur gebeurt. Dan weten we exact hoeveel donaties jij, samen met 800 andere deelnemers, bij elkaar hebt gerend om de genezing van diabetes dichterbij te brengen!

Waarom je inzet laten sponsoren?

 

Praktische punten en reminders:

  • We raden deelnemers aan, met name de beginnende of kwetsbare lopers, om hun telefoon mee te nemen onderweg, mocht je assistentie nodig hebben onderweg.
  • Heb je diabetes? Vergeet niet je spullen (inclusief eventuele reserves) mee te nemen.
  • De NYMM is geen wedstrijd, wij registreren geen tijden.

Bekijk de veel gestelde vragen

 

Tot zaterdag!

Ben jij een deelnemer en heb je de informatiemail niet ontvangen? Check je ongewenste mail inbox.