De Digital Edition zit erop!

02-10-2021 | 20:21

Overal in Nederland hebben hardlopers vandaag meegedaan aan de New York Mini Marathon – Digital Edition. In totaal is er € 61.864 opgehaald voor diabetesonderzoek. Deelnemers bedankt!

Anders dan anders

De NYMM vond door corona niet in Rotterdam plaats, maar in de woonplaats van de deelnemers De Digital Edition had als voordeel dat deelnemers zelf konden bepalen waar en wanneer zijn van start gingen.

Bekijk alle deelnemers

Een stapje dichterbij de droom

Dankzij de inzet van alle deelnemers komt de droom van het Diabetes Fonds 'iedereen vrij van diabetes' weer een stap dichterbij.

'We zijn trots op alle deelnemers en donateurs en dankbaar voor hun inzet en steun. Mede door hen komt de genezing van 1,2 miljoen mensen met diabetes in Nederland dichterbij. Alle opbrengsten van de mini marathon worden door het Diabetes Fonds besteed aan onderzoek' vertelt Diabetes Fonds directeur Etelka Ubbens

Ook Michiel Vos, die digitaal met de deelnemers op pad ging dankzij de NYMM – podcast,  is onder de indruk. Hij stuurde nog een boodschap vanuit NY.

Rennen voor 7-jarige Juul

Eén van de teams dit jaar, was Team Juul uit Vlaardingen. Dit team bestaat uit familie en vrienden en liep voor de 7-jarige Juul met diabetes type 1.

Aan het eind van de middag, in de regen en onder luid gejuich van vrienden en familie, maakte het team, samen met Diabetes Fonds directeur Etelka Ubbens, het eindbedrag van de NYMM – Digital Edition bekend (foto). 

NYMM 2022 in Rotterdam in het voorjaar!

Volgend jaar staat de NYMM alweer op de kalender, namelijk in het voorjaar, op zaterdag 14 mei! 'Manhattan aan de Maas' oftewel Rotterdam is net zoals in 2018 en 2019 gaststad.

(Oud) deelnemers worden als eerste op de hoogte gesteld zodra de inschrijving is geopend! Nog niet eerder meegedaan, maar wel geïnteresseerd? Laat het ons nu al weten.

 Ja, ik ben geïnteresseerd!