€160.522 voor onderzoek naar de genezing van diabetes!

14-05-2022 | 14:58

Wauw, wat was het een geweldige dag! Vandaag renden onze hardloophelden de New York Mini Marathon in Rotterdam. Samen haalden ze tijdens deze 4de editie maar liefst €160.522 op voor onderzoek naar de genezing van diabetes. Wat een bedrag!

Vanaf het terrein voor hotel New York vertrokken vanochtend zo'n 900 deelnemers in waves: Vol energie gingen de hardloophelden een bijzondere hardloopuitdaging aan. Ze waanden zich even in New York en renden over de Erasmusbrug, door de Maastunnel en langs heel veel entertaintment. Zoals cheerleaders, een marching band, hip-hoppers, graffiti artiesten, gele taxi's en politieauto's. Bij de finish stonden de supporters te juichen en renden de jongste deelnemers de Kidsrun. Er werd in het zonnetje nagekletst en genoten van de run. Kortom: een dag om niet snel te vergeten! 

Met het sponsorgeld dat de deelnemers hebben opgehaald financiert het Diabetes Fonds wetenschappelijk onderzoek naar diabetes. Diederik Jekel onthulde samen met de directeur Diena Halbertsma het eindbedrag. 

Ontzettend bedankt aan alle runners, vrijwilligers en gevers!

Zien we je volgend jaar?
Laat alvast je gegevens achter, dan ben je de eerste die het hoort als de inschrijving weer van start gaat.

Pre-inschrijving 2023