Primeur: 5 km wandelen bij de New York Mini Marathon

06-03-2023 | 10:08

De vijfde editie van de New York Mini Marathon (NYMM) in Rotterdam op zaterdag 13 mei wordt extra speciaal. Op veler verzoek is een nieuw onderdeel toegevoegd: 5 kilometer wandelen. Hierdoor kunnen nog meer mensen meedoen aan de leukste run van Rotterdam. De inschrijving start per direct.  

Iedereen die kan wandelen, kan meedoen aan de NYMM. Heb je bijvoorbeeld een kleine blessure waardoor je niet kunt hardlopen? Of vind je wandelen sowieso leuker dan hardlopen? Allemaal redenen om dit jaar mee te doen aan de jubileumeditie van de NYMM. Hardloopliefhebbers kunnen kiezen uit de 4.2 km, 10.5 km of 21 km. En ook kinderen gaan wandelen of hardlopen; 5 km wandelen of 420 m hardlopen. 

Mooie route 
De wandelroute van 5 kilometer is vergelijkbaar met de 4.2 km hardlopen. Dat betekent een ‘Broadway’ route over de Erasmusbrug, een klein boottochtje en veel entertainment zoals een verklede Elvis Presley, een levend vrijheidsbeeld en een gospelkoor om de deelnemers toe te zingen. Als klap op de vuurpijl treedt Lee Towers op. 

Meer diabetesonderzoek 
Naast gezelligheid en plezier staat de New York Mini Marathon in het teken van geld ophalen voor diabetesonderzoek. Hoe meer geld er wordt opgehaald, hoe meer diabetesonderzoek er mogelijk is. Hierdoor krijgen meer mensen met diabetes toegang tot betere behandelingen. Dit leidt vaak tot een betere kwaliteit van leven. Onderzoek brengt ook de mogelijke genezing van diabetes stapje voor stapje dichterbij. 

Praktische informatie 
De New York Mini Marathon start ‘s morgens om 9 uur. Om 10:30 uur begint de wandelroute van 5 kilometer. De route is nog niet helemaal bekend, maar wordt binnenkort op de website van nymm.nl gedeeld. Het inschrijfgeld is 20 volwassenen en € 10 voor kinderen. Je kunt je aanmelden als individu of als team. Lees meer over de wandeltocht.

Ja, ik ga wandelen