Yvonne en Oane rennen voor hun dochter

29-03-2023 | 15:51

Yvonne rent samen met haar man Oane 10,5 km tijdens de New York Mini Marathon in Rotterdam. Ze rennen voor hun  dochter Marije met diabetes type 1. Lees hier hun verhaal:

Sinds 2015 werkt Yvonne als praktijkverpleegkundige, waar ze mensen begeleidt met diabetes. In 2019 besloot ze dat ze eens een halve marathon wilde lopen. De combinatie van een sportief doel stellen en bewegen voor mensen met diabetes sprak haar aan.  

En toen gebeurde in 2020 het onwaarschijnlijke. Marije van toen 12 jaar, was niet zo fit. Bij de huistarts bleek dat ze een bloedsuiker had van 30. Yvonne: ''Dan begint de molen te draaien. Onze dochter werd opgenomen in het ziekenhuis. Al snel volgde de diagnose: diabetes type 1. Nu bijna 2,5 jaar later heeft ze een insulinepomp. Ondanks ups en downs, doet ze het fantastisch. Wij zijn heel trots op haar!''

Op 13 mei gaan Yvonne en haar man Oane de uitdaging aan. Ze delen hun actiepagina met vrienden, familie en collega's. Het doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar diabetes. 

Bekijk de actiepagina en steun deze helden!

Veel succes! 

Kom ook in actie.