Bereikbaarheid

Locatie
Het start- en finishterrein van de New York Mini Marathon is aan het water, meteen achter Hotel New York. Hoe toepasselijk! Supporters zijn natuurlijk ook van harte welkom om mee te komen. Adres Hotel New York: Koninginnenhoofd 1, 3072 AD Rotterdam.

Door de verschillende afstanden starten we gefaseerd. We verwachten dat de meeste deelnemers tussen 11.00 uur en 12:00 uur finishen. Daarna maken we de eindstand bekend met een chequemoment. 

Programma hardlopen
Programma wandelen

Bereikbaarheid

Auto:
Het start-/finishterrein is goed bereikbaar via de gebruikelijke uitvalswegen en is gelegen op de Wilhelminapier op de Kop van Zuid, vlak naast de Erasmusbrug. Het adres is Hotel New York, Koninginnenhoofd 1, 3072 AD Rotterdam.

Openbaar vervoer:
Om Hotel New York en het start-/finishterrein te bereiken met het OV kom je met de tram (20, 23 of 25) of de metro (lijn D en E). Halte: Wilhelminaplein. Vanaf hier is het een wandeling van acht minuten waarbij je de hele Wilhelminakade afloopt naar de Kop van Zuid.

Parkeren:
Op de Kop van Zuid kun je voordelig parkeren bij Parkeergarage World Port Center (parkerenkopvanzuid.nl). Deze parkeergarage ligt direct naast het start-/finishterrein. Het kan soms voordelig zijn om vooraf een parkeerplaats online te reserveren. Wanneer er geen beschikbaarheid meer is in de parkeergarage, heb je voldoende gelegenheid om in de buurt te parkeren. Parkeergarage Boston Seattle Park (Q-Park) en Parkeergarage De Rotterdam Cruise Terminal Wilhelminakade (Q-Park) liggen allebei ook op loopafstand van het start-/finishterrein.

Faciliteiten
Op het start- en finishterrein zijn cateringpunten ingericht waar je eten en drinken kunt kopen. Bij de rustpunten onderweg krijg je drankjes en kleine versnaperingen. Zorg ervoor dat je in ieder geval ook voldoende water, snacks of druivensuiker bij je hebt.

Kom vooral in sportkleding naar het terrein. Er zijn geen kleedkamers, douches of lockers op het terrein aanwezig. Wel is er een garderobe voor deelnemers waar je op eigen risico wat spullen kunt achterlaten. Laat dan ook je waardevolle spullen thuis. Houd de weersvoorspelling goed in de gaten en kleed je daarop.

Er is een EHBO-post op het terrein en een mobiel medisch team op het parcours. Heb je diabetes? Je bent zelf verantwoordelijk voor het meenemen van voldoende materiaal. Noteer ook je gegevens achterop je startbewijs. Wij raden deelnemers aan om een telefoon mee te nemen op het parcours, met name de kwetsbare lopers.

De New York Mini Marathon is een rookvrij evenement.

*Let op: Locatie en routes zijn onder voorbehoud. Enkele dagen vooraf ontvangen deelnemers de laatste informatie.