Bereikbaarheid

Locatie
Het start- en finishterrein van de New York Mini Marathon is aan het water, vlak naast de Erasmusbrug! Supporters zijn natuurlijk ook van harte welkom om mee te komen. Adres start-/finishterrein: Willemsplein, 3016 DR Rotterdam.

Programma hardlopen
Programma wandelen

Bereikbaarheid

Auto:
Het start-/finishterrein is goed bereikbaar via de gebruikelijke uitvalswegen en is gelegen aan de Willemskade, vlak naast de Erasmusbrug. Het adres is: Willemsplein, 3016 DR Rotterdam.

Openbaar vervoer:
Om het Willemsplein en het start-/finishterrein te bereiken met het OV zijn er verschillende opties. Tram 7 richting Willemsplein, halte Willemsplein, stopt direct aan het start-/finishterrein. Daarnaast kun je tram 8, 23 of 125 of metro D of E nemen. Halte: Leuvehaven. Vanaf hier is het een wandeling van zes minuten richting Willemsplein.

Parkeren:
Er zijn verschillende parkeermogelijkheden vlakbij het start-/finishterrein. Vanaf Parkeergarage Erasmusbrug en APCOA Parking Scheepvaartkwartier wordt met behulp van routeborden de route naar het evenemententerrein aangegeven. Het is voordelig om vooraf een parkeerplaats online te reserveren.

Faciliteiten
Op het start- en finishterrein zijn cateringpunten ingericht waar je eten en drinken kunt kopen. Bij de rustpunten onderweg krijg je drankjes en kleine versnaperingen. Zorg ervoor dat je in ieder geval ook voldoende water, snacks of druivensuiker bij je hebt.

Kom vooral in sportkleding naar het terrein. Er zijn geen kleedkamers, douches of lockers op het terrein aanwezig. Wel is er een garderobe voor deelnemers waar je op eigen risico wat spullen kunt achterlaten. Laat dan ook je waardevolle spullen thuis. Houd de weersvoorspelling goed in de gaten en kleed je daarop.

Er is een EHBO-post op het terrein en een mobiel medisch team op het parcours. Heb je diabetes? Je bent zelf verantwoordelijk voor het meenemen van voldoende materiaal. Noteer ook je gegevens achterop je startbewijs. Wij raden deelnemers aan om een telefoon mee te nemen op het parcours, met name de kwetsbare lopers.

De New York Mini Marathon is een rookvrij evenement.

*Let op: Locatie en routes zijn onder voorbehoud. Enkele dagen vooraf ontvangen deelnemers de laatste informatie.