Het event

Door lekker een stuk te hardlopen of te wandelen in een ‘New Yorkse omgeving’ en te genieten van de prachtige routes en leuke activiteiten, halen we samen geld op voor diabetesonderzoek. Zo krijgen mensen met diabetes een betere kwaliteit van leven, waarbij ons ultieme doel genezing is. 

Rosalie en Yannick zijn broer en zus en hebben allebei diabetes type 1. Ze doen samen met hun familie dit jaar voor de 5de keer mee. 

Onvergetelijke ervaring
Op zaterdag 13 mei veranderde Rotterdam even in New York. Lee Towers zong zijn beste hits, het licht weerkaatste op de wolkenkrabbers en de Erasmusbrug was voor 1 dag Manhattan aan de Maas. Samen maakten we er een onvergetelijke dag van met mooie ervaringen en ontmoetingen tussen jong en oud. 

Het LUMC doet onderzoek naar de eilandjes van Langerhans. Ook zij rennen als team mee met de New York Mini Marathon. 

Dromen van genezing
Of je nu sportief bent of niet, dat maakt niets uit. Iedereen die wil, kan meedoen. De NYMM gaat niet om winnen, maar om meedoen zodat dromen werkelijkheid kunnen worden. Onze droom is dat de ruim 1 miljoen mensen met diabetes in Nederland genezen. Ook jij kunt je steentje hieraan bijdragen door mee te doen of te doneren aan deelnemers. Zo is er meer diabetesonderzoek mogelijk en komt genezing stapje voor stapje dichterbij, tot aan de finish.