Nu mogelijk: Tikkies sturen!

24-08-2019 | 00:00

Het is nu mogelijk om Tikkies te sturen naar mensen die jouw inzet willen sponsoren tijdens de New York Mini Marathon.

Hoe werkt het? Op alle pagina’s op de site is het Tikkie logo zichtbaar (zie afbeelding hieronder). Door hierop te klikken vanuit de pagina waar je de donatie wilt ontvangen kan je een Tikkie aanmaken en versturen via WhatsApp of e-mail. Je kan een Tikkie voor een bepaald bedrag sturen maar er ook voor kiezen om de ontvanger zelf het donatiebedrag te laten bepalen. De ontvanger daarvan kan op de gebruikelijk manier jouw Tikkie ‘aftikken’.

Om de donaties op jouw (team)pagina te zien moet je het Tikkie-icoon aanklikken die op jouw actiepagina te zien is. Zodra de Tikkie is betaald, komt de donatie op jouw teller te staan. Voordeel van Tikkie-donaties? Op deze manier is doneren nog eenvoudiger gemaakt, donateurs hoeven niet naar je (team)pagina te gaan. 

Het nadeel van deze donaties: je ziet niet wie gedoneert heeft. Er staat alleen "Tikkie" op je pagina. Je kan de donateur niet bedanken en hij/zij krijgt ook geen bedankmail van ons. Liever wel inzichtelijk hebben wie jouw inzet sponsort? Deel eenvoudig de link naar je eigen pagina waar er via de "Doneer nu"- knop gedoneerd kan worden. 

Hoewel sponsorwerving niet verplicht is voor deelnemers aan de New York Mini Marathon, is het wel wenselijk: hiermee maakt het Diabetes Fonds meer onderzoek naar diabetes mogelijk en komen we weer een stukje dichterbij de droom van genezing.

Meer tips over het werven van donaties, lees je op de sponsortips pagina.