Waarom?

Het lopen van de echte New York-marathon is voor velen een droom. Net als de genezing van diabetes. Daar dromen dagelijks 1,2 miljoen mensen in Nederland van. Daarom haalt het Diabetes Fonds de  'Big Apple' naar de Havenstad. We toveren delen van Rotterdam om tot een marathonparcours van Amerikaanse allure. 

Diabetes is een slijtageslag. Een marathon waarvan miljoenen mensen wereldwijd niet weten of ze de finish gaan halen. Of je nu oud, jong, klein of groot bent, diabetes kan overal in je lichaam inbreken. Je hart, je ogen, je nieren... Zo veroorzaakt diabetes hart- en vaatziekten, blindheid en permanente nierschade, maar ook dementie en depressie.  De afgelopen decennia is het leven van mensen met diabetes gelukkig al een stuk draaglijker gemaakt. Er is zelfs een basis gelegd voor genezing. Maar de eindstreep is nog niet in zicht.

Op 12 oktober is dat anders. Dan halen we de finish. Dan is er applaus. Samen brengen we de genezing van diabetes dichterbij. Stap voor stap. Kilometer voor kilometer!

 

Wat doet het Diabetes Fonds?
Wat is diabetes?
Wat is het verschil tussen diabetes type 1 en type 2?
Hoeveel mensen krijgen complicaties van diabetes