Routes

Voor één dag toveren we delen van Rotterdam om tot een parcours van Amerikaanse allure. Stap voor stap. Kilometer voor kilometer. Samen gaan we van start op de plek waar ooit oceaanstomers naar de nieuwe wereld vertrokken. We lopen langs wolkenkrabbers en puffen tussen de knalgele taxi's in de schaduw van de Euromast.

Als runner kun je kiezen voor een van de drie afstanden, namelijk:

  • 4,2 km, de échte New York Mini Marathon afstand, een 1/10 Marathon. Ook leuk voor kinderen dankzij de variatie in de route en de leuke rustpost onderweg (wit)
  • 10,5 km, een 1/4 Marathon afstand (blauw)
  • 21 km, een 1/2 Marathon afstand (rood)

(klik op de kaart om het te downloaden)

Het start- en finishterrrein bevindt zich in het Park achter de Euromast. Voor meer over het programma kijk je op de programmapagina

De routes zijn onder voorbehoud. Enkele dagen voor de run ontvangen deelnemers de meeste actuele en meer gedetaillerde routes. 

 

Bewegwijzering & verkeersveiligheid

De New York Mini Marathon is een fondsenwervend evenement van het Diabetes Fonds: in verband met het aantal deelnemers en de vergunningen, worden de routes niet op een afgesloten parcours gelopen en dienen deelnemers overige weggebruikers, verkeersregels, natuur en milieu te respecteren.

Elke route wordt volledig uitgepijld. Door middel van bewegwijzeringsbordjes op de route is het parcours duidelijk zichtbaar. Ook zullen er vrijwilligers op mogelijk onduidelijke punten staan en veiligheidregelaars op drukke punten om de deelnemers aan te moedigen en te helpen indien nodig.

Deelnemers maken gebruik van voetpaden en evtentueel fietspaden waar aangegeven. Er mag niet op de autowegen of door rood gerend worden. Aanwijzingen van de organisatie en verkeersregelaars dienen ten alle tijden opgevolgd te worden.