Routes

Voor één dag waan jij je in New York. Je loopt langs wolkenkrabbers, rent tussen de knalgele taxi's en wordt aangemoedigd door cheerleaders in 'Central Park' aan de Maas.

Als deelnemer kun je kiezen tussen een van de vier routes*, namelijk:

4.2 km

De échte New York Mini Marathon afstand, een tiende marathon. Ook leuk voor de sportieve kinderen dankzij de variatie in de route en de leuke rustpost onderweg (gele route).
Bekijk een voorlopige indicatie van de route op strava

10.5 km

Een kwart marathon (blauwe route).
Bekijk een voorlopige indicatie van de route op strava.

21 km

Een halve marathon (rode route).
Bekijk een voorlopige indicatie van de route op strava.

Kidsrun

Een afgesloten parcours van 420 meter in het Park speciaal voor kids van 4 tot 10 jaar, met leuke obstakels en spellen onderweg (oranje route). Verkleed aan de start staan in een superhelden pak of Amerikaanse outfit? JAA graag!

*Alle routes zijn onder voorbehoud.

Bewegwijzering en routes

De New York Mini Marathon is een fondsenwervend evenement van het Diabetes Fonds: in verband met het aantal deelnemers en de vergunningen, worden de routes niet op een afgesloten parcours gelopen en dienen deelnemers overige weggebruikers, verkeersregels- en regelaars, natuur en milieu te respecteren.

Het parcours is door middel van bewegwijzeringbordjes aangegeven. Gele pijlen voor de 4.2 km route, blauwe pijlen voor de 10.5 km, en rode pijlen voor de 21 km. Er zullen veiligheidregelaars op drukke of onduidelijke punten staan.

De voorlopige routes zijn ook te vinden op Strava. Deelnemers worden aangemoedigd deze ook digitaal te downloaden net voor het evenement. Let op: de uitgepijlde routes (bewegwijzeringbordjes) kunnen op enkele punten iets afwijken van Strava, de uitgepijlde routes zijn leidend.

Veiligheid

Aanwijzingen van de organisatie en verkeersregelaars dienen ten alle tijden opgevolgd te worden. 

Hardlopen gebeurt met velen tegelijk. Het is belangrijk dat iedereen gezond de finish passeert. Signaleer je een medeloper die niet meer verantwoord bezig is, spreek hem/haar hierop aan of waarschuw een medewerker van de organisatie of de EHBO.

Rechts lopen, links inhalen

Houd zoveel mogelijk de rechterkant van de weg aan, zodat snellere lopers links kunnen inhalen. Deelnemers maken gebruik van voetpaden en waar aangegeven eventueel fietspaden. Er mag niet op de autowegen of door rood gerend worden.

Het start- en finishterrrein bevindt zich in het Park achter de Euromast. Voor meer over het programma kijk je op de programmapagina. Over de hele route zijn diverse rustposten waar water en versnaperingen te vinden zijn. 

 

Bekijk het programma