Routes

Voor één dag toveren we delen van Rotterdam om tot een parcours van Amerikaanse allure. Stap voor stap. Kilometer voor kilometer. Samen gaan we van start op de plek waar ooit oceaanstomers naar de nieuwe wereld vertrokken. We lopen langs wolkenkrabbers en puffen tussen de knalgele taxi's in de schaduw van de Euromast.

Als runner kun je kiezen voor een van de drie afstanden, namelijk:

(klik op de kaart om het te downloaden)

Het start- en finishterrrein bevindt zich in het Park achter de Euromast. Voor meer over het programma kijk je op de programmapagina.  Over de hele route zijn diverse rustposten waar water en versnaperingen te vinden zijn.

De routes zijn onder voorbehoud. 

 

Bewegwijzering & veiligheid

De New York Mini Marathon is een fondsenwervend evenement van het Diabetes Fonds: in verband met het aantal deelnemers en de vergunningen, worden de routes niet op een afgesloten parcours gelopen en dienen deelnemers overige weggebruikers, verkeersregels, natuur en milieu te respecteren.

Elke route wordt volledig uitgepijld. Door middel van bewegwijzeringsbordjes op de route is het parcours duidelijk zichtbaar (4.2 KM route: witte pijlen; 10.5 KM: blauwe pijlen; 21KM: rode pijlen). Ook zullen er vrijwilligers op mogelijk onduidelijke punten staan en veiligheidregelaars op drukke punten om de deelnemers aan te moedigen en te helpen indien nodig.

Hardlopen gebeurt met velen tegelijk. Het is belangrijk dat iedereen gezond de finish passeert. Signaleer je een medeloper die niet meer verantwoord bezig is, spreek hem/haar hierop aan of waarschuw een medewerker van de organisatie of de EHBO.

Rechts lopen, links inhalen:  Net als in het verkeer geldt deze regel ook bij het hardlopen in grote groepen. Houd zoveel mogelijk de rechterkant van de weg aan, zodat snellere lopers links kunnen inhalen. Deelnemers maken gebruik van voetpaden en eventueel fietspaden waar aangegeven. Er mag niet op de autowegen of door rood gerend worden. 

Aanwijzingen van de organisatie en verkeersregelaars dienen ten alle tijden opgevolgd te worden.