Deelnemersinformatie

Hier vind je praktische informatie over het tofste hardloopevenement van Rotterdam: de New York Mini Marathon. Hier wil je bij zijn.

Of je nu een beginner of een fanatieke hardloper bent, iedereen is welkom. We beloven je een prachtige dag met mooie looproutes, gedreven deelnemers, een New Yorkse sfeer en onvergetelijke ontmoetingen en ervaringen. Door mee te doen heb je niet alleen een leuke dag, je levert ook een bijdrage aan onze droom: de genezing van diabetes. Heb je nog behoefte aan extra informatie? Bekijk dan de veelgestelde vragen.

Meld je aan

Afstanden

Bij de New York Mini Marathon kun je in 2023 kiezen uit 4 routes:

  • de authentieke mini-marathon van 4.2 km (ook eventueel voor kinderen)
  • de kwart marathon afstand van 10.5 km
  • de halve marathon afstand van 21 km
  • de Kidsrun van 420 meter (4 tot en met 12 jaar).

Goed om te weten: De New York Mini Marathon is geen officiële wedstrijd en het parcours is ook niet volledig afgezet. Langs de routes waan je jezelf in New York met wolkenkrabbers, muziek en Amerikaanse symbolen zoals het Vrijheidsbeeld. Meer informatie over de routes.

Locatie en programma*

Het start- en finishterrein van de New York Mini Marathon is aan het water, meteen achter Hotel New York. Hoe toepasselijk! Supporters zijn natuurlijk ook van harte welkom om mee te komen. Adres Hotel New York: Koninginnenhoofd 1, 3072 AD Rotterdam.

Door de verschillende afstanden starten we gefaseerd. We verwachten dat de meeste deelnemers tussen 11.00 uur en 12:00 uur finishen. Daarna maken we de eindstand bekend met een chequemoment. Op de programmapagina lees je meer over de start- en finishtijden.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld is €29,50 voor de 4.2 km, 10.5 km of 21 km. Het inschrijfgeld voor de Kidsrun bedraagt €12,50. Online inschrijven kan tot woensdag 10 mei 2023. Op de dag van de NYMM is het tarief €39,50, alleen via PIN. Het evenement heeft een maximum aantal deelnemers, dus wees er snel bij: 'vol is vol'.

Startbewijs
Je fysieke startbewijs kun je op de dag zelf ophalen op het startterrein. We sturen het startbewijs dus niet naar je huisadres.

Als je deelneemt aan de New York Mini Marathon kun je geld ophalen voor onderzoek naar diabetes. Daarmee komen we stap voor stap dichter bij onze droom: genezing. Het ophalen van donaties is niet verplicht, maar wel heel gewenst en stellen we erg op prijs. Als deelnemer krijg je na inschrijving een eigen persoonlijke actiepagina. Hiermee kun je familie en vrienden vragen om jouw deelname aan de New York Mini Marathon te steunen met een donatie. Hoe je dat kunt doen, lees je op de tipspagina.

Aanmelden 

Bereikbaarheid*

Auto:
Het start-/finishterrein is goed bereikbaar via de gebruikelijke uitvalswegen en is gelegen op de Wilhelminapier op de Kop van Zuid, vlak naast de Erasmusbrug. Het adres is Hotel New York, Koninginnenhoofd 1, 3072 AD Rotterdam.

Openbaar vervoer:
Om Hotel New York en het start-/finishterrein te bereiken met het OV kom je met de tram (20, 23 of 25) of de metro (lijn D en E). Halte: Wilhelminaplein. Vanaf hier is het een wandeling van acht minuten waarbij je de hele Wilhelminakade afloopt naar de Kop van Zuid.

Parkeren:
Op de Kop van Zuid kun je voordelig parkeren bij Parkeergarage World Port Center (parkerenkopvanzuid.nl). Deze parkeergarage ligt direct naast het start-/finishterrein. Het kan soms voordelig zijn om vooraf een parkeerplaats online te reserveren. Wanneer er geen beschikbaarheid meer is in de parkeergarage, heb je voldoende gelegenheid om in de buurt te parkeren. Parkeergarage Boston Seattle Park (Q-Park) en Parkeergarage De Rotterdam Cruise Terminal Wilhelminakade (Q-Park) liggen allebei ook op loopafstand van het start-/finishterrein.

Faciliteiten
Op het start- en finishterrein zijn cateringpunten ingericht waar je eten en drinken kunt kopen. Bij de rustpunten onderweg krijg je drankjes en kleine versnaperingen. Zorg ervoor dat je in ieder geval ook voldoende water, snacks of druivensuiker bij je hebt.

Kom vooral in sportkleding naar het terrein. Er zijn geen kleedkamers, douches of lockers op het terrein aanwezig. Wel is er een garderobe voor deelnemers waar je op eigen risico wat spullen kunt achterlaten. Laat dan ook je waardevolle spullen thuis. Houd de weersvoorspelling goed in de gaten en kleed je daarop.

Er is een EHBO-post op het terrein en een mobiel medisch team op het parcours. Heb je diabetes? Je bent zelf verantwoordelijk voor het meenemen van voldoende materiaal. Noteer ook je gegevens achterop je startbewijs. Wij raden deelnemers aan om een telefoon mee te nemen op het parcours, met name de kwetsbare lopers.

De New York Mini Marathon is een rookvrij evenement.

Vragen

Heb je nog vragen? Bekijk dan de veelgestelde vragen of neem met ons op.

*Let op: Locatie en routes zijn onder voorbehoud. Enkele dagen vooraf ontvangen deelnemers de laatste informatie.

Schrijf je in!