Deelnemersinformatie

Hier vind je praktische informatie over de New York Mini Marathon 2022. Staat de informatie die je zoekt er niet bij, kijk dan bij de veelgestelde vragen.

Als je van hardlopen houdt is de New York Mini Marathon hét event voor jou. Zeker wanneer je wilt helpen om de genezing van diabetes een stap dichterbij te brengen. Of je nu een beginner of een fanatieke hardloper bent; we beloven je op 14 mei een prachtige dag met onvergetelijke ontmoetingen en ervaringen.

Afstanden

De New York Mini Marathon is een hardloopevenement geschikt voor een breed publiek. Je kunt in 2022 kiezen uit 4 routes:

  • de authentieke mini-marathon van 4.2 km (ook geschikt voor sportieve kinderen)
  • de kwartmarathon afstand van 10.5 km
  • de halve marathon afstand van 21 km
  • de Kidsrun van 420 meter, voor kids van 4 t/m 12 jaar. 

Goed om te weten: De New York Mini Marathon is geen officiele wedstrijd en het parcours is ook niet volledig afgezet. Lees meer informatie over de routes op de routepagina.

Locatie en programma

Het start- en finishterrein van de New York Mini Marathon 2021 is in Het Park achter de Euromast (tegenover cafe Parqiet, adres: Baden Powellaan 20, 3016 GJ Rotterdam). Supporters zijn natuurlijk van harte welkom om mee te komen.

Door de verschillende afstanden wordt er gefaseerd gestart. We verwachten dat de meeste deelnemers vanaf 11.00 uur finishen. Daarna maken we de eindstand bekend met een cheque-moment. Op de programmapagina lees je meer over de start en finishtijden. 

Inschrijfgeld

Om als runner van de 4.2 km, 10.5 km of 21 km routes mee te doen op 14 mei 2022 betaal je €27,50 inschrijfgeld (early bird-tarief tot 14 februari is €20 en late runner-tarief op de dag zelf is €35). Het inschrijfgeld voor de Kidsrun bedraagt €10. Het evenement heeft een maximum aantal deelnemers, dus let op: 'vol is vol'.

De New York Mini Marathon is een fondsenwervend evenement waarmee het Diabetes Fonds geld wil op te halen voor onderzoek naar diabetes. Het ophalen van donaties is niet verplicht, maar wel heel gewenst. Als deelnemer krijg je na inschrijving een eigen persoonlijke actiepagina. Hiermee kun je iedereen in je omgeving oproepen om jouw deelname aan de New York Mini Marathon te steunen met een donatie. Hoe je dat kunt doen, lees je op de tipspagina. Je startbewijs haal je op de dag zelf op op het startterrein.

Bereikbaarheid

Kom je met het OV, stap dan uit bij metrohalte Coolhave (11 minuten lopen naar de start) of tramhalte Euromast of Kievietslaan (6 minuten lopen).

Kom je met de auto, dan kun je parkeren rondom Het Park op één van de volgende buitenlocaties, namelijk Parkkade, Parkhaven of Parklaan. Of in een parkeergarage op iets meer dan 10 minuten lopen van het terrein, namelijk Q-park Schiecentrale (Schiehavenkade 120), Parkeergarage Erasmusbrug (Gedempte Zalmhaven) of Parkeergarage ParkBee – Zalmhaven ParkBee (Zalmhaven 23).

Faciliteiten

Op het start en finish zijn cateringpunten ingericht waar, tegen betaling, eten en drinken verkrijgbaar is. Bij de rustpunten onderweg kun je drinken en kleine versnaperingen verwachten. Zorg ervoor dat je in ieder geval ook voldoende water en snacks of druivensuiker bij je hebt.

Kom vooral in sportkleding naar Het Park. Er zijn geen kleedkamers, douches of lockers op het terrein aanwezig. Wel is er een onbewaakte garderobe voor deelnemers waar je, op eigen risico, wat spullen kunt achterlaten. Laat dan ook je waardevolle spullen thuis. Houdt de weervoorspelling goed in de gaten en kleed je daarop. 

Er is een EHBO post op het terrein en een mobiel medisch team op het parcours. Heb je diabetes? Je bent zelf verantwoordelijk voor het meenemen van voldoende materiaal. Alle deelnemers worden verzocht hun gegevens achterop hun startbewijs te schrijven. Wij raden deelnemers aan om een telefoon mee te nemen op het parcours, met name de kwetsbare lopers.

De New York Mini Marathon is een rookvrij evenement. 

Vragen

Staat de gewenste informatie er niet bij? Kijk dan bij de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.