Deelnemersinformatie

Hier vind je praktische informatie over de New York Mini Marathon 2022. Staat de informatie die je zoekt er niet bij, kijk dan bij de veelgestelde vragen.

Als je van hardlopen houdt is de New York Mini Marathon hét event voor jou. Zeker wanneer je wilt helpen om de genezing van diabetes een stap dichterbij te brengen. Of je nu een beginner of een fanatieke hardloper bent; we beloven je op 14 mei een prachtige dag met onvergetelijke ontmoetingen en ervaringen.

Afstanden

De New York Mini Marathon is een hardloopevenement geschikt voor een breed publiek. Je kunt in 2022 kiezen uit 4 routes:

  • de authentieke mini-marathon van 4.2 km (ook geschikt voor sportieve kinderen)
  • de kwartmarathon afstand van 10.5 km
  • de halve marathon afstand van 21 km
  • de Kidsrun van 420 meter, voor kids van 4 t/m 12 jaar. 

Goed om te weten: De New York Mini Marathon is geen officiele wedstrijd en het parcours is ook niet volledig afgezet. Lees meer informatie over de routes op de routepagina.

Locatie en programma*

Het start- en finishterrein van de New York Mini Marathon is net voor Hotel New York (Koninginnenhoofd 1, 3072 AD Rotterdam). Supporters zijn natuurlijk van harte welkom om mee te komen.

Door de verschillende afstanden wordt er gefaseerd gestart. We verwachten dat de meeste deelnemers vanaf 11.00 uur finishen. Daarna maken we de eindstand bekend met een cheque-moment. Op de programmapagina lees je meer over de start en finishtijden. 

Inschrijfgeld

Om als runner van de 4.2 km, 10.5 km of 21 km routes mee te doen op 14 mei 2022 betaal je €27,50 inschrijfgeld (early bird-tarief tot 14 februari is €20 en late runner-tarief op de dag zelf is €37,50, alleen via PIN). Het inschrijfgeld voor de Kidsrun bedraagt €10. Het evenement heeft een maximum aantal deelnemers, dus let op: 'vol is vol'. Online inschrijven kan tot donderdag 12 mei 2022.

De New York Mini Marathon is een fondsenwervend evenement waarmee het Diabetes Fonds geld wil op te halen voor onderzoek naar diabetes. Het ophalen van donaties is niet verplicht, maar wel heel gewenst. Als deelnemer krijg je na inschrijving een eigen persoonlijke actiepagina. Hiermee kun je iedereen in je omgeving oproepen om jouw deelname aan de New York Mini Marathon te steunen met een donatie. Hoe je dat kunt doen, lees je op de tipspagina. Je startbewijs haal je op de dag zelf op op het startterrein.

Bereikbaarheid*

Auto: Het start/finishterrein is goed bereikbaar via de gebruikelijke uitvalswegen en is gelegen op de Wilhelminapier op de Kop van Zuid, vlak naast de Erasmusbrug. Het adres is Koninginnenhoofd 1, 3072 AD Rotterdam.

Met het openbaar vervoer:  Om Hotel New York en het start/finishterrein te bereiken met het OV kom je met de tram (20, 23 of 25) of de metro (lijn D en E). Halte: Wilhelminaplein. Vanaf hier is het een wandeling van acht minuten waarbij je de hele Wilhelminakade afloopt naar de Kop van Zuid.

Parkeren: Op de Kop van Zuid kan je voordelig parkeren bij Parkeergarage World Port Center (https://parkerenkopvanzuid.nl), deze parkeergarage is direct naast het start/finishterrein gelegen. Als je vooraf de parkeerplaats online reserveert, betaal je €10,- voor de gehele dag. Wanneer er geen beschikbaarheid meer is in de parkeergarage is er nog voldoende gelegenheid om in de buurt te parkeren. Parkeergarage Boston Seattle Park (Q-Park) en Parkeergarage De Rotterdam Cruise Terminal Wilhelminakade (Q-Park) liggen allebei ook op loopafstand van het start/finishterrein.

Faciliteiten

Op het start en finish zijn cateringpunten ingericht waar, tegen betaling, eten en drinken verkrijgbaar is. Bij de rustpunten onderweg kun je drinken en kleine versnaperingen verwachten. Zorg ervoor dat je in ieder geval ook voldoende water en snacks of druivensuiker bij je hebt.

Kom vooral in sportkleding naar het terrein. Er zijn geen kleedkamers, douches of lockers op het terrein aanwezig. Wel is er een garderobe voor deelnemers waar je, op eigen risico, wat spullen kunt achterlaten. Laat dan ook je waardevolle spullen thuis. Houdt de weervoorspelling goed in de gaten en kleed je daarop. 

Er is een EHBO post op het terrein en een mobiel medisch team op het parcours. Heb je diabetes? Je bent zelf verantwoordelijk voor het meenemen van voldoende materiaal. Alle deelnemers worden verzocht hun gegevens achterop hun startbewijs te schrijven. Wij raden deelnemers aan om een telefoon mee te nemen op het parcours, met name de kwetsbare lopers.

De New York Mini Marathon is een rookvrij evenement. 

Vragen

Staat de gewenste informatie er niet bij? Kijk dan bij de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

 

*Let op: Locatie en routes zijn onder voorbehoud. Enkele dagen vooraf ontvangen deelenemers de laatste informatie.